ZF 24

RWE spera sa formeze un consortiu care sa opereze reteaua electrica a Germaniei

10.06.2008, 15:14 17

RWE, operator de retele electrice pe distante lungi in Germania, s-ar putea alatura unui posibil consortiu care ar reuni toate retelele din tara, a declarat, pentru Reuters, directorul financiar al grupului, Rolf Pohlig.

Pohlig a adaugat ca RWE, a treia mare companie de utilitati din Europa, este de acord si cu planurile privind o cooperare mai stransa intre pietele de electricitate de pe continent.

"Nu ne vom opune la formarea unei companii care sa opereze retelele de electricitate din Germania", a aratat Pohli, fara sa ofere detalii privind structura unui astfel de grup.

El a mai spus ca RWE este interesat de o cooperare mai apropiata cu alti operatori de retele pentru a reduce blocajele de la frontiere, precizand ca grupul vrea sa pastreze dreptul de proprietate asupra retelei de electricitate.

Comisia Europeana, guvernele si autoritatile de reglementare exercita presiuni asupra companiilor de utilitati pentru deschiderea pietelor si a accesului la retele pentru noi companii, in vederea cresterii concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO