ZF 24

Sancţiunile continuă să curgă lanţ pentru elitele din Rusia: Statele Unite confiscă din mâinile unui puternic oligarh rus un avion în valoare de 90 de milioane de dolari

Sancţiunile continuă să curgă lanţ pentru elitele...

Autor: Andrei Şerbănescu

09.08.2022, 12:51 214

SUA au obţinut un mandat de la Tribunalul Districtual pentru Districtul de Sud din New York pentru a sechestra un avion deţinut de miliardarul om de afaceri rus şi oficial guvernamental Andrei Vladimirovici Skoch, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie, a raportat Insider.

Avionul este estimat la o valoare de peste 90 de milioane de dolari, fiind supus confiscării „pe baza cauzei probabile a încălcării legilor federale împotriva spălării banilor”, a scris DOJ luni.

Skoch este membru al Dumei de Stat, camera inferioară a Adunării Federale a Rusiei, din 1999. Cândva, miliardarul a fost clasat drept cel mai bogat om din parlamentul Rusiei, a informat The Guardian.

În jurul datei de 6 aprilie 2018, el a fost sancţionat de SUA pentru rolul jucat în guvernul rus şi „legăturile sale de lungă durată cu grupurile criminale organizate ruse, inclusiv timpul petrecut la conducerea unei astfel de întreprinderi”, a scris Departamentul de Justiţie. Skoch a negat legăturile, potrivit Forbes.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Biroul de Control al Activelor Străine al Trezoreriei SUA, care este responsabil cu aplicarea sancţiunilor, a impus restricţii suplimentare împotriva lui Skoch şi a activelor sale.

„În jurul datei de 24 martie 2022, OFAC l-a acuzat pe Skoch, alături de alţi membri ai Dumei, pentru sprijinirea eforturilor Kremlinului de a încălca suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a scris DOJ.

Avionul confiscat este un Airbus A319-100, pe care Skoch îl deţine printr-o „serie de companii fictive”, potrivit DOJ.

Airbus este o companie aerospaţială europeană. Modelul special deţinut de Skoch poate avea o capacitate de până la 156 de persoane, potrivit site-ului companiei.

Deoarece ţările au acţionat agresiv pentru a impune sancţiuni internaţionale împotriva celor mai bogate şi puternice personalităţi ale Rusiei, SUA au blocat sau îngheţat active ruseşti în valoare de peste 30 de miliarde de dolari începând cu 29 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO