ZF 24

Sanda Tatarescu Negropontes, proprietara imobilului in care se afla cel mai scump restaurant din Bucuresti, a incetat din viata

Sanda Tatarescu Negropontes, proprietara imobilului in care se afla cel mai scump restaurant din Bucuresti, a incetat din viata
21.07.2009, 16:17 1835

Sanda Tatarescu Negropontes, fiica lui Ghorghe Tatarescu, fost prim ministru al Romaniei, a incetat din viata la varsta de 90 de ani. Sanda Tatarescu Negropontes era proprietarul cladirii in care functioneaza in prezent restaurantul Heritage, supranumit restaurantul bancherilor, pentru ca printre actionari se numara multi executivi din zona bancara.

Cel mai scump pranz la Heritage costa 125 de euro de persoana. Heritage a fost redeschis in martie, dupa o perioada de aproape cinci luni in care asa-numitul “restaurant al bancherilor” a fost inchis pentru renovare si restructurare.
Vila in stil brancovenesc in care functioneaza restaurantul de lux a apartinut in perioada interbelica prim-ministrului Gheorghe Tatarascu, iar in prezent mostenitor este fiul Sandei Tatarescu Negropontes.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a iesit recent din actionariatul Rompetrol, vanzand integral participatia detinuta catre kazahii de la KazMunaiGaz, are o 30% din Heritage, fiind actionar majoritar. Liberalul Gheorghe Tatarescu, a fost prim-ministru al Romaniei in doua randuri, intre anii 1934-1937 si 1939-1940.

 

AFACERI DE LA ZERO