ZF 24

Şapte companii româneşti, incluse în clasamentul Deloitte 2014 Technology Fast 500 EMEA

Şapte companii româneşti, incluse în clasamentul...

Autor: Cristina Cuncea

04.12.2014, 13:26 1126

Raportul, realizat în 20 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), stabileşte ierarhia celor mai dinamice entităţi publice şi private care îşi desfăşoară activitatea în tehnologie, media, telecomunicaţii, domeniul farmaceutic şi tehnologii curate, pe baza veniturilor obţinute pe o perioadă de cinci ani.

"Suntem impresionaţi să vedem atâtea companii româneşti în clasamentul din acest an. Prezenţa lor este o dovadă că acestea îşi propun să aibă drept motor de creştere inovaţia - un deziderat extrem de dificil într-un mediu de afaceri atât de competitiv. Totodată, demonstrează că au strategii de dezvoltare globală şi că îşi pot măsura forţele cu organizaţii impresionante, care au, cu certitudine, acces la resurse mult mai generoase", a declarat, într-un comunicat, Alina Mirea, partener Deloitte şi coordonator local al proiectului.

Şase dintre companiile româneşti prezente în clasament au aplicat iniţial pentru programul regional CE Technology Fast 50, încheiat în octombrie, iar una a aplicat direct pentru programul EMEA, respectiv Bittnet Systems din Bucureşti, care s-a clasat pe locul 333, cu o creştere medie de 489%.

Cea mai bună poziţie înregistrată de o companie românească în acest clasament o are ITNT din Sibiu (locul 115), care a înregistrat o creştere medie de 1.433% şi care s-a clasat pe locul al IV-lea în competiţia regională Fast 50.

Celelalte firme locale incluse în clasament sunt Softelligence Bucureşti, cu o creştere de 459%, clasându-se pe poziţia 355, Life Is Hard Cluj-Napoca (avans de 453% şi locul 362), Teamnet International Bucureşti (+424%, locul 389), Fortech Cluj-Napoca (+403%, locul 420), Trencadis Baia Mare (+362%, locul 465).

Teamnet International SA este prezentă pentru a şaptea oară consecutiv iar Fortech pentru a doua oară consecutiv în clasamentul EMEA.

Compania franceză de vânzare de bilete online Weezevent s-a clasat pe primul loc în clasamentul EMEA Deloitte Technology Fast 500TM. Cu peste 37.000 de utilizatori, Weezevent este o companie care activează în Franţa, Elveţia, Luxemburg, Belgia şi Canada (Québec), oferind organizatorilor de evenimente o platformă online simplă de a vinde bilete la evenimente. În ultimii cinci ani, Weezevent a avut o creştere medie spectaculoasă, de 43.202%. Companiile prezente în clasamentul EMEA au înregistrat, în medie, o creştere de 1.700%, comparativ cu 1.500% anul trecut.

Cu 86 de firme în clasament, Franţa are cea mai bună reprezentare, urmată de Marea Britanie cu 67 companii şi Benelux cu 60.