ZF 24

Savana, Spor şi Oskar sunt cele mai cumpărate branduri de vopsele pentru construcţii. „Se văd investiţiile în comunicare şi branding“

Savana, Spor şi Oskar sunt cele mai cumpărate branduri...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.02.2020, 16:45 627

♦ Market Vector estimează un volum total al vânzărilor de aproape 32 de milioane de litri de vopsea decorativă în 2019, valoarea totală a acestora fiind de 431,3 milioane de lei.

Savana, Spor, Oskar, Köber şi Danke! sunt brandurile de vopsele decorative care au cumulat cele mai multe vânzări în 2019, potrivit datelor furnizate, la solicitarea ZF, de compania de cercetare de piaţă Market Vector. 

Două dintre cele cinci mărci – Oskar şi Danke! – fac parte din portofoliul aceluiaşi producător, Deutek, în vreme ce restul sunt deţinute de companii diferite. „Liderul pieţei, atât în volum, cât şi în valoare, a rămas acelaşi, respectiv Fabryo, parte a grupului Akzo Nobel. Am asistat totuşi în 2019 la o modificare a rankingului (ierarhiei – trad.) de pe poziţiile 2 şi 3 (Policolor şi Köber în 2018), aceştia fiind surclasaţi anul trecut de către Deutek, parte a grupului PPG, în special datorită evoluţiei brandului Oskar, ca rezultat al investiţiilor majore efectuate în ultimii doi ani în zona de comunicare şi branding”, spun reprezentanţii Market Vector.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO