ZF 24

Scandal în Big Four: KPMG a fost amendată cu 1,5 milioane de lire sterline pentru „erori grave” în auditul M&C Saatchi

Scandal în Big Four: KPMG a fost amendată cu 1,5...

Autor: Andrei Şerbănescu

04.03.2024, 15:01 4243

KPMG a fost amendată cu 1,5 milioane de lire sterline de către autoritatea britanică de reglementare în domeniul contabilităţii pentru „erori grave" în auditul M&C Saatchi, una dintre cele mai cunoscute agenţii de publicitate din Marea Britanie, scrie Financial Times.

Financial Reporting Council a declarat luni că a impus amenda firmei Big Four pentru că nu a respectat cerinţele de audit în timpul revizuirii conturilor M&C Saatchi pentru anul care s-a încheiat în decembrie 2018.

„Auditul KPMG nu a respectat standardele de calitate necesare într-o serie de aspecte, ceea ce echivalează cu deficienţe grave de audit şi încălcări ale standardelor de audit", a declarat Claudia Mortimore, consilier executiv adjunct la FRC.

Adrian Wilcox, un partener al KPMG care a fost responsabil pentru auditul din 2018, a fost, de asemenea, amendat cu aproape 50.000 de lire sterline.

Dezvăluirea erorilor contabile a obligat M&C Saatchi să îşi ajusteze profiturile raportate pentru 2018 şi anii anteriori.

Tranzacţionarea acţiunilor companiei a fost suspendată timp de 10 săptămâni în 2020, deoarece PwC, noul său auditor, s-a străduit să stabilească adevărata poziţie financiară a grupului în urma scandalului contabil, care a ieşit la iveală pentru prima dată în 2019.

M&C Saatchi a fost timp de ani de zile una dintre cele mai respectate reţele de publicitate din Marea Britanie - cunoscută mai ales pentru activitatea sa pentru Partidul Conservator. Totuşi, firma s-a confruntat în ultima vreme o serie de condiţii comerciale mai dificile, dublate de mai multe conflicte desfăşurate în consiliul de administraţie cu privire la viitorul său.

Sancţiunea de 1,5 milioane de lire sterline marchează cea de-a 16-a amendă împotriva KPMG din 2018. În octombrie anul trecut, a fost lovită de o sancţiune record de 21 de milioane de lire sterline pentru eşecurile sale în auditul contractorului guvernamental prăbuşit Carillion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO