ZF 24

Şeful BRD: Am vrea să dăm mai multe credite, dar firmele nu vin cu proiecte pe care să le finanţăm

Şeful BRD: Am vrea să dăm mai multe credite, dar...

Autor: Ciprian Botea

08.05.2014, 00:08 387

Bancherii ar vrea să accelereze creditarea din moment ce situaţia economică s-a îmbunătăţit vizibil, dar deocamdată stau cu banii în conturi pentru că firmele nu au prins suficient curaj pentru a se îndatora, afirmă francezul Philippe Lhotte, preşedintele BRD, a doua bancă locală după active.

„Vrem să dăm credite şi avem resurse, dar avem nevoie de mai multe proiecte din partea companiilor pe care să le finanţăm. Deocam­dată vedem cerere în creştere doar pe partea de credite de retail“, a declarat Lhotte, care precizează totuşi că are aşteptări optimiste pentru trimestrele următoare.

WikiZF: Profilul companiei BRD - Groupe Societe Generale S.A.

BRD avea la sfârşitul lunii martie un sold brut al creditelor corporate de 16,4 miliarde de lei (3,7 mld. euro), în scădere cu echivalentul a 600 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creditul corporate s-a oprit totuşi din scădere la începutul acestui an şi a înregistrat un plus de 150 milioane de lei comparativ cu finalul lui 2013.

Bancherii s-au plâns constant în ultimii ani că nu găsesc proiecte bancabile pe care să le finanţeze, în timp ce companiile spun că băncile sunt foarte prudente şi ţin strâns robinetul creditării. La nivelul pieţei, creditul corporate s-a redus cu 4% în ultimul an, la 115 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO