ZF 24

Seful Comisiei de Prognoza: Din punct de vedere al economiei reale, nu sunt de acord cu decizia S&P

27.10.2008, 19:10 16

Seful Comisiei de Prognoza, Ion Ghizdeanu, afirma ca evolutia economiei romanesti din ultima perioada nu justifica reducerea ratingului de catre agentia Standard &Poor's.

"Este intr-adevar un semnal negativ pentru investitiii si economie, dar din punct de vedere al economiei reale, nu sunt de acord cu decizia S&P. Din punct de vedere al cresterii salariilor, au o anumita motivare, pentru ca in loc sa investim, vom da banii la salarii", a explicat Ghizdeanu.

O crestere economica cu 6% in 2009 nu poate fi sustinuta decat cu investitii, iar retrogradarea ar putea afecta o anumita parte din investitiile straine, a mai spus Ghizdeanu.

El a mai explicat ca nu schimba parametrii din 2009 ca urmare a deciziei S&P. "Esentiala este mai mult decizia de utilizare a banilor produsi de economie pentru majorarile de salarii. Noi nu putem sa consumam decat ce producem. Banii din salarii se vor duce in consum. Cresterea salariilor va inseamna mai putine investitii, de aici efectul corespunzator", a mai spus Ion Ghizdeanu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO