ZF 24

SIF Imobiliare, companie, a raportat un profit net de 12,4 mil. euro în primele şase luni din 2023, de cinci ori peste S1/2022 pe fondul veniturilor mai mari din dividende

SIF Imobiliare, companie, a raportat un profit net de...

Autor: Tibi Oprea

27.09.2023, 18:53 248

SIF Imobiliare (SIFI), companie care activează în domeniul imobiliar controlată în proporţie de 99% de Lion Capital (LION), a raportat în S1/2023 un profit net de 12,45 mil. euro, de peste cinci ori mai mare faţă de rezultatul net de 2,35 mil. euro din S1/2022, în contextul în care veniturile din dividendele de la companiile din portofoliu s-au ridicat la 13,5 mil. euro, faţă de 2,3 mil. euro în anul anterior.

„Compania monitorizeaza constant evolutiile economice, astfel incat sa poata lua cu celeritate masuri corespunzatoare. Consiliul de Administratie nu prevede o influenta semnificativa asupra pozitiei companiei in ceea ce priveste lichiditatile sau abilitatea sa de a-si indeplini angajamentele”, notează SIF Imobiliare în raportul financiar semestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a fost înfiinţată în anul 2013, ca urmare a deciziei SIF Banat-Crişana S.A. de a constitui o structură de administrare centralizată, după principiile unui management integrat, pentru un număr de companii cu activităţi în domeniul imobiliar.

SIF Imobiliare are 2,3 mld. lei capitalizare. Lion Capital are 1,2 mld. lei. De la începutul anului, acţiunile LION au un plus de 0,8%, pe fondul unor tranzacţii de 21,2 mil. lei, conform datelor BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO