ZF 24

Softiştii de la Codesphere testează piaţa locală cu un „Facebook“ pentru proprietarii de câini

Softiştii de la Codesphere testează piaţa locală cu...

Autor: Ioana Nita

16.11.2014, 16:29 267
Codesphere, compania locală specializată în dezvoltare software la comandă, va ajunge anul acesta la afaceri de peste 500.000 euro şi îşi propune ca în următorii ani să câştige mai mulţi clienţi din străinătate.
 
Obiectivul de a obţine mai multe contracte în afara ţării vine în condiţiile în care proiectele locale sunt de multe ori mai puţin profitabile din cauza costurilor adiţionale care apar din nevoia de a educa clienţii. În prezent, circa 80% din proiectele companiei sunt localizate în România.
 
„Tendinţa este de a schimba aceste procente, pentru că clienţii din România sunt mult mai în urmă decât cei din străi­nătate. Un proiect de software îl faci împreună cu clientul, iar dacă el nu înţelege procesul, atunci apar probleme, fiindcă trebuie să îl înveţi. Iar acest lucru se traduce în diferenţă de scop de proiect, ceea ce implică costuri suplimentare“, a spus Dan Damian, managing partner în cadrul companiei Codesphere. 
 
Clienţii Codesphere sunt bănci, firme din sectorul energetic şi alte companii mai mari care dezvoltă software, iar proiectele se canalizează pe digitalizarea unor procese manuale din companie care nu sunt integrate în soluţiile de tip ERP (Enterprise Re­source Planning), portaluri web, implementarea soluţiilor de business intelligence (parteneri IBM), dezvoltare aplicaţii pentru platforme mobile şi diferite proiecte de aplicaţii la comandă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO