ZF 24

Solvay vinde produse chimice şi mase plastice de 30 mil. euro în România

 Solvay vinde produse chimice şi mase plastice de 30...

Autor: Mirabela Tiron

16.11.2014, 14:40 618

Grupul belgian Solvay, cu afaceri de 10 miliarde de euro la nivel mondial, vinde în România produse chimice şi mase plastice de peste 30 de milioane de euro, potrivit oficialilor companiei. Produsele sunt direct importate de partenerii români de la centrele de producţie din străinătate, dar grupul este prezent pe piaţa locală şi printr-un birou, Solvay Bucharest.

„Clienţii Solvay sunt din cele mai diverse ramuri economice cum sunt agricultura, nutreţurile şi industria alimentară, industria materialelor de construcţii, bunurilor de consum şi de uz casnic, sănătate, industria auto, electrotehnică şi electronică“, a spus Teodor Stoica, omul care conduce biroul Solvay din Bucureşti încă de la început, din anul 1997. Anterior, el a lucrat timp de 26 de ani pentru Institutul de Cercetări Chimice. Solvay Bucharest va finaliza anul acesta cu afaceri de  2,3 milioane de euro şi zece angajaţi, potrivit oficialilor companiei. 

Anul trecut, compania Solvay Bucharest, care se ocupă cu comerţul cu ridicata al  produselor chimice, a avut o cifră de afaceri de 5,6 milioane de lei (1,3 milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Istoria Solvay a început cu peste 150 ani în urmă odată cu descoperirea procedeului amoniacal de obţinere a carbonatului de sodiu de către Ernest şi Alfred Solvay şi construirea primei fabrici în apropiere de Bruxelles. La scurt timp a început şi expansiunea mondială prin construirea de fabrici în Anglia, Germania, Rusia şi Statele Unite, astfel încât în 1900 în producţia mondială de sodă calcinată acest procedeu reprezenta 95%.

În 2011 Solvay a demarat  preluarea companiei franceze Rhodia, care de asemenea produce materiale plastice şi produse chimice, în prezent ajungând la 29.400 de angajaţi în 117 centre de producţie din 56 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO