ZF 24

Start-up-ul Digitail, care digitalizează clinicile veterinare, a obţinut o finanţare de 11 mil. dolari de la Atomico. Fondurile vor merge către extinderea globală, cu precădere în SUA şi Canada, dar şi către dezvoltarea de noi funcţionalităţi

Start-up-ul Digitail, care digitalizează clinicile...

Autor: Ioana Niţă

12.01.2023, 14:00 289

Digitail, start-up-ul local care a dezvoltat o platformă software all-in-one pentru veterinari, a atras o investiţie de 11 milioane de dolari într-o rundă de finanţare de serie A condusă de fondul Atomico din Marea Britanie. Odată cu noua finanţare obţinută, start-up-ul a ajuns la investiţii în valoare totală de aproape 14 milioane de dolari, printre investitori numărându-se Google, prin fondul său Gradient Ventures, dar şi byFounders şi Partech. Ca parte a acordului de finanţare în board-ul Digitail a intrat şi Andreas Helbig, director în cadrul Atomico.

“Noua finanţare va fi direcţionată către creşterea echipei de produs din România şi a echipei comerciale din America de Nord. De asemenea, fondurile vor susţine triplarea anuală a businessului în următorii doi ani, precum şi menţinerea poziţiei de lider pe piaţa din România. Şi nu în ultimul rând, finanţarea ne va ajuta să intrăm în top trei soluţii de tip PIMS în SUA şi Canada”, a declarat pentru ZF Sebastian Gabor, cofondator şi CEO al Digitail.

Start-up-ul a dezvoltat o soluţie software complexă de management a întregii activităţi din cadrul unei clinici veterinare - de la sistem de programări online şi soluţie de digitalizare a consultaţiilor veterinare cu toate informaţiile medicale ale pacienţilor (animale de companie), la un sistem de management al stocurilor şi de contabilitate primară, plus o aplicaţie mobilă dedicată proprietarilor animalelor de companie unde se regăseşte tot istoricul medical al animalului lor precum şi informaţii despre îngrijirea lui şi programările ulterioare la veterinar.

În total, soluţia Digitail este folosită acum de 750 de clinici veterinare la nivel internaţional care au grijă de peste 1,4 milioane de animale de companie.

Piaţa serviciilor şi produselor dedicate animalelor de companie este în faza de boom, fiind estimată acum la nivel global 200 miliarde de dolari, pe fondul creşterii numărului de animale de companie în timpul pandemiei, iar până în 2030 se estimează că va ajunge la 300 miliarde de dolari.

“Cererea pentru servicii veterinare a crescut într-un ritm accelerat, dar sistemele informatice folosite de medicii veterinari nu mai ţin pasul. Sunt învechite şi de cele mai multe ori rulează pe serverele locale din clinici şi sunt dezvoltate fără a lua în considerare şi proprietarul de animale de companie. Soluţa Digitail este foarte solidă pentru că adresează exact această problemă: rulează în cloud şi acoperă absolut tot fluxul de activităţi din clinică, inclusiv colaborarea cu proprietarii animalelor de companie – de la alerte pentru vaccinuri, până la dosare medicale complete”, a declarat Andreas Helbig, director în cadrul Atomico.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO