ZF 24

Start-up-ul Nooka Space are un nou CEO şi este în discuţii pentru a lua o investiţie în valoare de 2 mil. euro.

Start-up-ul Nooka Space are un nou CEO şi este în...

Autor: Ioana Niţă

03.10.2023, 20:25 500

Start-up-ul Nooka Space, care a creat o platformă prin care conectează companiile şi angajaţii acestora la o reţea de birouri, se află în curs de a ridica o nouă rundă de finanţare estimată la circa 2 milioane de dolari pentru a continua expansiunea internaţională pe pieţe precum Portugalia şi Italia şi pentru a intra pe verticale noi cum este cea a aeroporturilor. Investiţia se află în curs de finalizare şi va fi închisă după ultima etapă de selecţie a investitorilor relevanţi.

Start-up-ul a anunţat totodată şi numirea în funcţia de CEO a Irinei Leca, cunoscută pentru implicarea în businessul românesc Vector Watch pe zona de produs şi ca membru fondator, companie care s-a vândut ulterior către Fitbit şi Google. Din noua funcţie, obiectivul Irinei Leca este expansiunea spaţiilor de de birouri de proximitate, nu doar în România, ci şi în alte pieţe internaţionale.

„Sunt motivată să conduc operaţiunile Nooka Space şi să formez o echipă locală şi internaţională pregătită să îndeplinească obiectivele noastre strategice.”, a precizat ea.

Irina Leca are un MBA obţinut în cadrul Quantic School of Business and Technology şi este licenţiată în design în cadrul Universităţii de Arhitectură Ion Mincu.

Compania Nooka Space, de origine din Irlanda, a fost înfiinţată în 2020 iar acum operează în 10 ţări, precum: România, Olanda, Austria, Germania, Irlanda şi Elveţia.

Modelul de afaceri Nooka Space se adresează unor segmente de business cheie, de la deţinătorii de proprietăţi care caută soluţii inteligente pentru a-şi maximiza veniturile din închirierea de spaţii, până la companiile care doresc să ţină pasul cu mediile de lucru hibride. „Dezvoltatorii de real estate sunt dornici să-şi maximizeze veniturile prin închirierea spaţiilor subutilizate, iar companiile caută flexibilitate. Aici intervenim noi. Suntem veriga lipsă.”, a explicat Leca.

Dezvoltatorii imobiliari din România şi din alte ţări se confruntă cu problema spaţiilor neutilizate. În acelaşi timp, companiile fac tranziţia la modul de lucru hibrid pentru a oferi angajaţilor o mai mare flexibilitate şi pentru a le reduce stresul asociat cu timpul pierdut pe drum către birou. „Ambele tendinţe creează o nevoie pentru produsul nostru. Birourile de proximitate disponibile la cerere şi tehnologia noastră se potrivesc perfect acestei nevoi, oferind o modalitate durabilă de a maximiza spaţiile subutilizate, satisfăcând în acelaşi timp cerinţele actuale ale pieţei muncii”, a punctat ea.

Infrastructura tehnologică Nooka Space permite căutarea şi rezervare a birourilor de proximitate.

„Am dezvoltat un sistem IoT proprietar care poate transforma orice cabină sau spaţiu fizic într-un birou de lucru inteligent sau o cameră de şedinţe, disponibile pentru închiriere la cerere, prin aplicaţia mobilă Nooka Space. Nu mai este nevoie de angajarea un recepţioner; tehnologia noastră oferă proprietarilor control deplin al închirierii spaţiului”, a menşionat  Leca. Ca atare, Nooka Space nu se opreşte doar la a pune la dispoziţia dezvoltatorilor real estate a unor „spaţii de birou fizice”, ci poate inclusiv să licenţieze tehnologia altor firme care pot integra în mod inovator sistemul IoT al companiei în spaţiile lor existente, monetizându-le astfel printr-o închiriere total automatizată şi fără intervenţie umană. Potenţialii beneficiari ai acestei tehnologii sunt dezvoltatorii imobiliari care au spatii neînchiriate pe care le pot transforma în birouri flexibile, operatorii de spaţii de lucru de coworking care vor să reducă din cheltuielile cu personalul sau hotelurile care vor să îşi închirieze sălile de şedinţă în mod automat.

Nooka oferă spaţii de lucru moderne, adaptate nevoilor profesioniştilor de astăzi. „Am investit în două produse noi, Nooka Cube şi Nooka Air One, care sunt special concepute atât pentru interior, cât şi pentru exterior. Şi avem un produs inovator pregătit şi pentru zonele de aşteptare din aeroport”, a precizat ea.

În perioada următoare, start-up-ul are în plan să intre şi pe alte pieţe strategice. „Vizăm deja Portugalia şi Italia pentru extinderea operaţiunilor noastre. Modelul nostru de business este unul versatil şi se adaptează uşor oricărui timp de locaţie, de la aeroporturi şi gări, pănă la hoteluri, cafenele sau bezinăriii."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO