ZF 24

Startup-urile care dezvoltă soluţii inovatoare din zona Greentech se pot înscrie în ediţia din acest an a programului Romania ClimAccelerator, susţinut de Raiffeisen Bank România şi OMV Petrom

Startup-urile care dezvoltă soluţii inovatoare din zona...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2023, 16:44 94

Startup-urile care dezvoltă soluţii inovatoare din zona Greentech se pot înscrie în ediţia din acest an a programului Romania ClimAccelerator, care oferă acces la know-how, o reţea de consultanţi, mentori, investitori, sprijin în accelerarea afacerii şi oportunităţi de finanţare.

Romania ClimAccelerator este organizat de Impact Hub Bucharest cu sprijinul EIT Climate-KIC, cea mai importantă iniţiativă europeană în domeniul inovaţiei climatice, partenerii principali fiind Raiffeisen Bank România şi OMV Petrom. 

“Există un potenţial imens în România în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectelor sustenabile, pentru că piaţa locală se află încă într-o perioadă incipientă, în care învaţă cum să integreze astfel de proiecte în economie. Am început deja să schimbăm modul în care folosim resursele şi implicit mentalitatea antreprenorilor în această direcţie. Contribuim activ la conturarea mediului antreprenorial şi suntem bucuroşi să fim pentru al treilea an parteneri al programului ClimAccelerator, prin care sprijinim startup-urile inovatoare, care vor să aducă o schimbare a modului în care se face business în România”, a menţionat Raluca Nicolescu, Director IMM la Raiffeisen Bank.

Acceleratorul se adresează startup-urilor din categoriile early-stage şi MVP cu soluţii tech din zone precum cleantech, waste management, construcţii sustenabile, gestionarea emisiilor de carbon, producţie sustenabilă, energie regenerabilă, transport sau reciclare.  

„Bazându-ne pe succesul primelor două ediţii ale Black Sea ClimAccelerator, Romania ClimAccelerator este evoluţia naturală a programului, cu focus exclusiv pe ecosistemul local, bazat pe următorii piloni: conştientizare şi inspiraţie, educaţie şi know-how, pregătirea startup-urilor pentru finanţare şi investiţii, scalabilitate şi sprijin ulterior, crearea unui ecosistem de inovatori, factori de decizie şi actori cheie şi generarea de impact pe termen lung.”, a declarat Oana Craioveanu, co-fondator Impact Hub Bucharest.   

Startup-urile din categoria Early Stage, adică antreprenorii şi echipele care au o idee şi sunt în stadiul incipient, se pot înscrie în intervalul 23 mai – 22 iunie.

Înscrierile pentru startup-urile din categoria MVP, care au deja un prototip validat pe piaţă, sunt deschise în perioada 23 mai – 22 august. Cele mai promiţătoare şi inovative 10 startup-uri vor fi selectate la finalul lunii august pentru participarea în program. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO