ZF 24

Statul a cheltuit pe primele sapte luni pentru investitii 3,3 mld. euro, iar pentru salarii 5,5 mld. euro

08.09.2008, 18:00 17

Cheltuielile pentru investitii ale administratiei publice au ajuns la finele perioadei ianuarie - iulie la 11,4 mld. lei (3,2 mld. euro), mai mult decat dublul sumelor investite in aceeasi perioada a anului trecut, o crestere importanta inregistrand si cheltuielile de personal care au urcat cu 34%, pana la aproape 20 mld. lei (5,5 mld. euro).

Sumele alocate pentru investitii au avut o evolutie oarecum liniara, echilibrata, in acest an spre deosebire de anii precedenti cand cea mai mare parte a fondurilor erau cheltuite de ministere spre finele anului, apropierea alegerilor determinand autoritatile si Guvernul sa faca investitii. Cu toate acestea, ramane de vazut daca autoritatile locale nu vor cheltui si in 2008 sume importante spre sfarsitul anului, un comportament de acest gen nefiind de dorit pentru ca ar pune presiune pe deficitul bugetar.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cum au fost directionate cheltuielile si cu cat au urcat veniturile la nivelul bugetului general consolidat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO