ZF 24

Stocurile de carbune, suficiente pentru a suplini oprirea centralelor Cernavoda si Portile de Fier

28.06.2007, 00:00 19

Companiile miniere ar putea majora extractia de carbune pentru producerea de energie in termocentrale, care au stocuri suficiente pentru a compensa deficitul de electricitate produs de eventuala oprire a reactorului de la Cernavoda si a hidrocentralelor Portile de Fier (PdF), din cauza secetei.
Stocurile de carbune destinate pentru producerea de electricitate in complexurile energetice din Oltenia - Turceni, Rovinari si Craiova - si in termocentrale se situeaza la un nivel normal pentru aceasta perioada din an, a declarat, astazi, directorul general al Directiei Generale pentru Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Sorin Gaman.
MEF va realiza, maine, cu Dispecerul Energetic National (DEN), o simulare a situatiei de oprire a productiei de energie la reactorul nuclear si la hidrocentralele Portile de Fier, ca urmare a debitelor reduse ale Dunarii.
Hidroelectrica, care opereaza unitatile de la Portile de Fier, este cel mai mare producator de energie electrica din Romania, reprezentand circa 30% din consumul national, in timp ce reactorul nuclear de la Cernavoda furnizeaza 9-10% din necesar. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO