ZF 24

Studiu Crosspoint: Densitatea populaţiei în Bucureşti este de trei ori mai mare decât cea din Sofia

Studiu Crosspoint: Densitatea populaţiei în Bucureşti...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.06.2020, 17:20 1063

♦ Dezvoltarea vine pe orizontală, către zonele învecinate ♦ Infrastructura este aspectul esenţial atunci când vine vorba de retragerea în afara oraşului.

Densitatea mare a populaţiei în Bucureşti duce, treptat, la dezvoltarea imobiliară a oraşului mai degrabă pe verticală decât pe orizontală, arată un studiu al companiei de consultanţă Cross­point Real Estate, care include da­te referitoare la cele mai mari ca­pi­tale din Europa Centrală şi de Est.

„Bucureştiul are cea mai mare densitate a populaţiei dintre ora­şele-­capitală din Europa Cen­trală şi de Est, de peste trei ori mai mare decât Sofia şi de 2,5 ori mai mare decât Budapesta. Acest aspect va influenţa expansiunea pe orizon­tală a oraşului către zonele înve­cinate, în funcţie de dezvoltarea infrastructurii. Pe măsură ce oraşul devine tot mai aglomerat, iar tra­ficul creşte, nevoia de extindere va fi o consecinţă naturală“, se arată în studiul citat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO