ZF 24

Studiu: Salariile din sectorul IT au crescut în acest an, în medie, cu 9%, cele mai mari procente fiind pentru posturile de developeri, în timp ce un sfert dintre companii au îngheţat angajările, dublu faţă de anul trecut

Studiu: Salariile din sectorul IT au crescut în acest...

Autor: Roxana Rosu

10.06.2023, 00:02 1957

Salariile din sectorul IT au crescut în acest an, în medie, cu 9%, cele mai mari procente fiind pentru posturile de developeri seniori şi pentru cei juniori, în timp ce un sfert dintre companii au îngheţat angajările în primul trimestru, dublu faţă de anul trecut, arată studiul Salarial PayTable 2023 realizat de Cteq IT&C Solutions, parte a Cteam Group.

” Dacă la finalul anului trecut bugetele de creşteri salariale pentru 2023 erau în medie de 11%, salariile au crescut în medie cu 9%. Această creştere reală este firească, daca luăm în calcul că bugetul total include atât promovările cât şi eventualele oferte de retenţie – pentru companiile care nu au un buget separat de retenţie”, se arată în comunicatul companiei.

Încetinirea creşterii în IT se poate observa şi în scăderea ratei de fluctuaţie voluntară, care a scăzut de la 25% cât era anul trecut la 16% în prima parte a acestui an. Chiar dacă retenţia s-a îmbunătăţit, analiştii spun că aceste procente tot sunt foarte ridicate, atât pentru posturile de IT, cât şi pentru toate celelalte posturi, în condiţiile în care majoritatea angajaţilor aleg să părăsească compania pentru o ofertă financiară mai bună.

În acest context, fenomenul de silent hiring este şi el evident prin utilizarea extinsă a metodelor de rotaţie a posturilor şi chiar şi uşoara creştere a bonusurilor de retenţie, aşa încât organizaţiile să îşi asigure necesarul de personal calificat, pe cât posibil, din surse interne.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO