ZF 24

Sunt radiatiile cosmice de vina pentru problemele cu acceleratia ale masinilor produse de Toyota?

Sunt radiatiile cosmice de vina pentru problemele cu acceleratia ale masinilor produse de Toyota?
16.03.2010, 12:54 41

Desi pare iesit din comun, autoritatile americane investigheazadaca nu cumva accelerarile neintentionate ale masinilor produse deToyota sunt produse de fapt de radiatiile cosmice.

Este bine-cunoscut faptul ca radiatiile venite din spatiuafecteaza sistemele de navigatie ale avioanelor. Totusi, pana inprezent nu s-a dovedit in ce masura sunt afectate sistemeleinformatice ale masinilor, se arata intr-un editorial al FreePress.

Cu toate ca producatorul japonez a inlocuit pedalele deacceleratie si mochetele a 5,6 milioane de masini pentru 13 modelefabricate de companie, reprezentantii companiei nu isi pot explicade ce alte 1.500 de plangeri au fost depuse de soferii ale carormasini au fost deja trimise la reparatii.

Producatorii de electronice au stiut de cativa zeci de anidespre problemele pe care radiatiile cosmice le au asupracircuitelor electronice, acestea putand afecta programeleinformatice fara a lasa vreo urma fizica care sa fie legata decauzele erorilor.

"Astfel de radiatii pot avea aproape oriunde", a declaratWilliam Price, cercetator in cadrul companiei Jet Propulsion Lab."Nu se intampla in anumite locatii asa cum te-ai astepta in preajmaunui turn radio". Acesta a mentionat ca, spre deosebire deinterferentele radio, nu exista o modalitate fizica prin careaparatura electrica sa fie protejata de radiatiile cosmice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO