ZF 24

Tara in care averea medie depaseste jumatate de milion de dolari

Tara in care averea medie depaseste jumatate de milion de dolari
01.11.2011, 11:30 1575

Averea totala la nivel mondial a crescut cu 14% in ultimul an si jumatate, la 231.000 miliarde de dolari, cea mai mare crestere fiind generata de tarile din regiunea Asia Pacific, unde averile au crescut cu 54%, arata un raport al bancii elvetiene Credit Suisse.

Raportul mai indica faptul ca cei mai bogati adulti din lume sunt norvegienii, australienii si elvetienii, ultimii depasind jumatatea de milion de dolari, reprezentand averea medie.

Banca estimeaza ca averea totala, la nivel mopndial, ar putea creste cu 50% in urmatorii cinci ani, la 345.000 miliarde de dolari, datorita dublarii averii totale a populatiei chineze si dezvoltarii puternice a regiunilor Asia Pacific, America Latina si Africa.

Cu o avere estimata la 81.000 miliarde de dolari, Statele Unite ar trebui sa ramana tara cu cea mai bogata populatie din lume pana in 2016, in timp ce Japonia va fi depasita de China, care va ajunge la 39.000 miliarde de dolari.

Locuitorii adulti din Elvetia, Australia si Norvegia sunt cei mai bogati din lume. Adultii din Elvetia, cu o avere medie de 540.010 dolari, sunt singurii din lume care au reusit sa depaseasca, in medie, 500.000 de dolari.

Averea neta a elvetianului, masurata in dolari SUA, a fost sustinuta in acest an si de aprecierea puternica a francului, care a crescut cu aproximativ 10% fata de moneda americana in primele sase luni. Citiţi mai mult pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO