ZF 24

Tesla reduce preţurile în SUA pentru a şasea oară în acest an, înainte de rezultatele din primul trimestru

Tesla reduce preţurile în SUA pentru a şasea oară în...

Autor: Daniel Belu

23.04.2023, 11:21 3311

Tesla a redus preţurile pentru unele dintre vehiculele sale electrice Model Y şi Model 3 în Statele Unite, se arată pe site-ul său de internet, fiind a şasea oară când reduce preţurile în SUA în acest an, pe fondul îngrijorărilor legate de efectul asupra marjelor sale de profit, conform CNBC.

Compania urmează să prezinte miercuri rezultatele trimestrului ianuarie-martie, a redus preţurile vehiculelor sale Model Y "long range" şi "performance" cu câte 3.000 de dolari fiecare şi pe cel al Model 3 "cu tracţiune spate" cu 2.000 de dolari, la 39.990 de dolari.

Compania condusă de Elon Musk a redus preţurile din SUA ale Model 3 standard cu 11% până în prezent în acest an şi cu 20% pe cele ale Model Y standard, mişcări care vin în contextul în care Statele Unite, cea mai mare piaţă a sa, se pregăteşte să introducă standarde mai stricte care vor limita creditele fiscale pentru vehiculele electrice.

De asemenea, compania a redus recent preţurile în Europa, Israel şi Singapore, precum şi în Japonia, Australia şi Coreea de Sud, extinzând o campanie de reduceri pe care a început-o în China în ianuarie pentru a stimula cererea.

Cu toate acestea, Tesla, la începutul acestei luni, a raportat o creştere secvenţială de 4% a livrărilor în primul trimestru, mult mai puţin decât creşterea secvenţială de 17,8% din trimestrul al patrulea.

Alături de aceasta, reducerile agresive de preţuri au ridicat, de asemenea, îngrijorări cu privire la marjele de profit ale companiei cu sediul în Austin, Texas, care este lider în industrie.

În timp ce Tesla este aşteptată să raporteze o creştere anuală de 24,2% a veniturilor din primul trimestru, la 23,29 miliarde de dolari, estimarea medie a profitului analiştilor a scăzut cu aproximativ 2,4% în ultimele trei luni, potrivit datelor Refinitiv.

Preţul acţiunilor Tesla a crescut cu puţin sub 50% în acest an până marţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO