ZF 24

Teva Pharmaceutical spera sa isi dubleze veniturile pana in 2012

22.02.2008, 13:42 18

Compania israeliana Teva Pharmaceutical Industries, cel mai mare producator de medicamente generice la nivel mondial, anticipeaza ca veniturile sale se vor dubla pana in 2012, la 20 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Totodata, Teva estimeaza ca piata mondiala a medicamentelor generice va ajunge, pana in 2012, la 120 de miliarde de dolari, de la 75 de miliarde de dolari in 2007, in conditiile in care guvernele si contribuabilii la fondurile de sanatate vor cere versiuni generice ale unor medicamente, pentru reducerea costurilor.

Producatorul israelian considera ca marimea si eficienta operatiunilor sale vor plasa Teva in avantaj fata de alti competitori.

"Un retailer cu operatiuni la nivel national cauta un furnizor al unor produse de calitate", a declarat directorul general al Teva, Shlomo Yanai, la o intalnire cu analistii organizata la New York.

Yanai a precizat ca Teva va urmari acorduri pentru completarea operatiunilor, dar ca dezvoltarea sa va fi, in mare parte, de natura organica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO