ZF 24

Tovarăşi, banii înapoi! Dacă sunteţi ”mândri că sunteţi români”, fiţi pe banii voştri nu pe ai altora!

Tovarăşi, banii înapoi! Dacă sunteţi ”mândri că...

Autor: Iulian Anghel

22.05.2014, 14:59 22938

Nu pot să dau detalii pe nicio lege, sunt în campanie electorală” se răţoieşte Claudiu Manda (38 de ani), deputat PSD şi vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, doctorand în management al Universităţii Valahia din Târgovişte, întrebat fiind despre soarta legii certificatelor de depozit în agricultură, acum că se apropie ”campania de recoltat” la grâu, orz şi ce-o mai fi.

Şi noi care credeam tovarăşe Manda că dumneata, cu avântul tinereţii, te interesezi în acest răstimp de legi, alături de alte sute de colegi parlamentari, că asuzi şi ai insomnii cu gândul la soarta patriei şi prosperitatea naţiunii, că aşa te-ai angajat când ai depus jurămăntul (art. 82 din Constituţie) – nici mamă, nici tată, nici şpagă, nici salariu şi indemnizaţie moca!

Pai în ce campanie eşti tovarăşe Manda că dumneata nu candidezi nicăieri, iar poporul tocmai ce ţi-a încredinţat un mandat în Parlamentul României ca să faci legi - că sper să nu greşim, ”Parlamentul este forul legislativ suprem” după cum scrie în aceeaşi mai sus citată Constituţie!

Păi cum aşa tovarăşi, aţi uitat regulile de la mână până la gură la nici 25 de ani de la moartea lui Ceauşescu? Păi cum vreţi să clădiţi viitorul dacă uitaţi trecutul? Campaniile se fac organizat tovarăşi de ăia care sunt direct implicaţi – la campaniile agricole de toamnă, par egzemplu, IMGB-ul ieşea la recoltat pe bune. Erau şi şmecheri care nu făceau nimic şi sugeau sângele poporului, adică înşfăcau salariu, iar când să culeagă porumb sau cartofi îi durea burta . Dar erau jumătate dintre ei tovarăşi, nu toţi – tovarăşul Manda poate nu ştie că-i tânăr. Ce se s-ar fi întâmplat cu recolta dacă tot IMGB-ul ar fi fost în campanie la mişto?

Păi e frumos tovarăşi ce faceţi voi? Adică tot Parlamentul îşi ia concediu, concediu de campanie electorală, evident plătit, fără să facă munca pentru care este într-adevăr plătit? E frumos tovarăşi să fiţi mândri că sunteţi români pe banii altora?

Vreţi un deviz pentru că aţi ars gazul de pomană o lună pe motiv de campanie şi n-aţi făcut nimic? Iată-l:13,2 milioane de lei la Camera Deputaţilor şi 6,4 milioane de lei la Senat – un calcul făcut exact după cheltuielile de personal ale Parlmentului. Adică aproape 20 de milioane de lei, tovarăşi.

4,3 milioane de euro, atât costă răspunsul impertinent al deputatului Manda pe care fermierul ”prezumtiv”, unul singur dacă l-a votat, l-a votat să se intereseze, eventual, de legea privind certificatul lui de depozit, nu de campania pentru europarlamentare.

Păi tovarăşi, ce-ar fi să daţi voi bănuţii ăştia, 4,3 milioane de euro, înapoi de capul vostru? Că dacă făceaţi ceva de banii ăştia, mai înţegeleam. Să fi aflat şi eu mai multe despre Parlamentul European – că parcă cu această campanie este ocupat tov. Manda. Mai multe despre implicaţiile Tratatului de la Lisabona ce intră pe deplin în vigoare odată cu aceste alegeri, despre noua construcţie instituţională, despre rolul ce ar urma să-l aibă parlamentarii români la Bruxelles sau Strasbourg. Ce-am aflat?

Că Manda&comp e ”măndru că e român” pe banii altora, că ”USL trăieşte” sau că ”nu mai trăieşte”, că ”PSD a adus creştere economică de 3,5%” în 2013, că Băsescu e nebun, că ”PSD şi PNL ne-au distrus intrarea în Schengen”, în vreme ce ”PDL apără statul de drept şi independenţa justiţiei”.

Pai se poate tovarăşi să profitaţi de faptul că nu am comandat noi muzica?

Să profitaţi de faptul că, admiţând şi noi pe bună dreptate, alături de toate celelalte popoare europene, că ”democraţia costă” să ne umflaţi facturile?

Ce deosebire este atunci între medicii şpăgari care emiteau reţete false pe cheltuiala zadarnică a contribuabilului şi voi care încasaţi salarii şi prime pentru servicii pe care nu le prestaţi? Ce deosebire este între infractorii care îşi pun noaptea la punct loviturile şi voi care vă străngeţi noaptea neştiuţi de nimeni (aduceţi-vă aminte de decembrie 2013!) ca să daţi legi care să vă apere pe voi de orice răspundere legală?

Tovarăşi, nu am nicio speranţă că vă veţi transforma peste noapte în nişte domni, dar nici nu pot să nu zic nimic pe motiv că nu trebuie să intru în cărd cu derbedeii.

Tovarăşi, banii înapoi! Dacă sunteţi mândri că sunteţi romăni, fiţi pe banii voştri, nu pe banii altora!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO