ZF 24

Tranzacţia imensă de pe piaţa farmaceutică dintre AbbVie şi Allergan, în valoare de 63 miliarde dolari, începe să fie susţinută de grupul elveţian Nestle şi AstraZeneca, companie care are în prezent o capitalizare de 100 miliarde dolari

Tranzacţia imensă de pe piaţa farmaceutică dintre...

Autor: Eduard Ivanovici

01.02.2020, 19:02 578

Grupul farmaceutic american AbbVie a anunţat preluarea companiei farmaceutice irlandeze Allergan printr-un proces ce vizează controlul total al firmei irlandeze asupra tratării pe bază de botox a ridurilor şi diversificarea portofoliului în valoare de 19 miliarde de dolari. Portofoliul se bazează în principal pe Humira, cel mai vândut medicament la nivel global de tratare a artritei, potrivit Reuters.

Patentul pentru Humira a expirat deja în Uniunea Europeană, însă va fi valabil în Statele Unite până în 2023.

Între timp, AstraZeneca şi-a recâştigat drepturile pentru brazikumab, un medicament experimental produs de Allergan pentru a combate sindromul Crohn şi colita ulcerativă. Comisia Europeană a declarat luna trecută că medicamentele imunologice trebuie să fie cesionate în urma riscurilor pe care le prezintă încetarea proceselor de dezvoltare după preluarea companiei irlandeze.

Grupul alimentar elveţian Nestle şi-a dezvoltat afacerile din sectorul nutriţiei prin intermediul unui produs Allergan – Zenpep. Produsul a înregistrat vânzări de 237 mil. dolari în 2018 şi tratează oameni ale căror pancreasuri nu asigură suficiente enzime digestiei de grăsimi, proteine şi zaharuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO