ZF 24

Un alt gigant opreşte recrutările: Amazon îngheaţă angajările pentru aripa corporativă a afacerii globale de retail

Un alt gigant opreşte recrutările: Amazon îngheaţă...

Autor: Andrei Şerbănescu

05.10.2022, 13:59 352

Amazon a iniţiat o îngheţare a angajărilor corporative pentru segmentul său de retail, potrivit unui raport al New York Times. Îngheţarea va dura până la sfârşitul anului 2022, a raportat Business Insider.

„Amazon continuă să aibă un număr semnificativ de roluri disponibile în cadrul companiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon, Brad Glasser, într-o declaraţie pentru Insider. „Avem multe afaceri diferite în diverse stadii de evoluţie şi ne aşteptăm să continuăm să ne adaptăm strategiile de angajare în fiecare dintre aceste afaceri la diferite intersecţii.”

Potrivit Karen Weise de la The New York Times, îngheţarea va dura până la sfârşitul anului 2022 şi va afecta toate poziţiile corporative din afacerile cu magazine ale companiei, cu câteva excepţii, cum ar fi „poziţiile de teren”.

The Times a obţinut o serie de documente interne care indică faptul că gigantul online va continua să susţină interviurile care sunt programate înainte de data limită din 15 octombrie. 

Când vine vorba de marile companii care îşi schimbă strategiile de angajare, Amazon nu este singurul gigant. Walmart a anunţat recent că va angaja mai puţini lucrători în magazine în acest sezon de sărbători, comparativ cu alţi ani. Multe companii s-au luptat cu „Marele regret” după ce au recrutat prea mulţi angajaţi la începutul pandemiei. Unii, cum ar fi Tesla, 7-Eleven şi TikTok, au continuat să iniţieze concedieri şi îngheţari a angajărilor pentru a corecta cursul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO