ZF 24

​Un cadou de Paşte de la Guvern pentru comercianţii de ouă nemarcate. Nemarcarea şi neclasificarea ouălor nu vor mai fi amendate

​Un cadou de Paşte de la Guvern pentru comercianţii...

Autor: Mihaela Pascari

31.03.2017, 11:55 999

Comercianţii de ouă nemarcate şi neclasificate nu vor mai fi amendaţi pentru înclăcarea prevederilor legale, potrivit proiectului Legii Prevenţiei, intrat în dezbatere publică pe agenda Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Până la intrarea în vigoare a legii comercianţii găsiţi cu nereguli sunt amendaţi cu sume între 200 şi 2.000 de lei

De asemenea, legea prevenţiei nu va amenda nici comercianţii de ouă pentru neasigurarea condiţiilor de ambalare, depozitare şi transport. Amenda presupune o sumă între 500 şi 3.000 de lei.

Legea Prevenţiei se adresează tuturor companiilor indiferent de dimensiunea lor. Prin urmare, acestea nu mai pot fi sancţionate înainte de a fi “prevenite” că nu respectă normele.

Sancţiunea cu avertisment se aplică o singură dată. În cazul în care, după ce a beneficiat de avertisment, contravenientul repetă aceeaşi contra­venţie în termen de 3 ani, sunt direct aplicabile prevederile privind consta­tarea şi sancţionarea contravenţiilor.

Proiectul legii oferă firmelor găsite în neregulă un termen de până la 90 de zile pentru a-şi rezolva problemele, primind doar un avertisment.

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri a precizat că vor fi 33 de contravenţii care vor intra sub incidenţa prevenţiei, potrivit Mediafax. 

Precizare:

Ministerul Mediului de Afaceri face următoarele precizări: Proiectul Legii Prevenţiei este în dezbatere publică prin urmare, poate suporta modificări.

“Proiectul Legii Prevenţiei, lansat ieri, 30 martie, în dezbatere publică a fost elaborat în urma unor ample discuţii cu ministerele, care au în subordine organisme de control, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai asociaţiilor patronale şi sindicale, precum şi cu asociaţia municipiilor din România.

Rolul consultării publice este acela de a aduce completări sau modificări atât textului supus atenţiei societăţii civile, cât şi Listei din Anexa 1, referitoare la contravenţiile ce vor intra sub incidenţa prevederilor acestei Legi, în scopul de a adopta un act normativ care să corespundă aşteptărilor mediului de business şi publicului larg.

Cu siguranţă, lista celor 331 de contravenţii, prevăzute în Anexa 1, care cuprinde propunerile ministerelor ce au în subordine organisme de control, va fi modificată şi completată”, au transmis reprezentanţii biroului de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO