ZF 24

Un nou accelerator pentru start-up-uri: Commons Accel lansează în parteneriat ADRVEST un program pentru proiectele aflate la început de dum în regiunea de vest

Un nou accelerator pentru start-up-uri: Commons Accel...

Autor: Ioana Niţă

25.05.2022, 07:30 100

Institutul de Excelenţă în Antreprenoriat, care a dezvoltat în ultimii ani diverse proiecte de educaţie antreprenorială, evenimente, hackathoane si acceleratoare, printre care cel mai cunoscut fiind Commons Accel, a demarează un nou proiect antreprenorial în parteneriat cu Agenţia de dezvoltare regională Vest, numit  ”ADRVEST Accel by IdEA”.

Acest proiect, creat pentru Agenţia de dezvoltare regională Vest, îşi propune să contribuie la dezvoltarea regiunii prin pregătirea antreprenorilor în cadrul unui program de accelerare modern şi dinamic cu un design de învăţare personalizat alături de mentorii, experţii, investitorii şi echipa IdEA susţinuţi şi de resurse şi experţi locali.

”Am pornit de la nevoia investitorilor de a găsi start-up-uri în care să poată investi cu succes precum şi de la problema lipsei finanţării pentru start-up-uri. Trebuia ca cineva să construiască o punte între aceste două lumi care nu pot funcţiona separat. Asta înseamnă un accelerator: să pregăteşti start-up-urile astfel încât să ştie să execute un business şi să gestioneze eficient banii investitorilor. Este piesa de legătură dintre oameni şi capital fără de care rata de succes oricum mică a unui start-up se duce spre zero. Este adevărat că în ultimii 10 ani am pregătit mii de antreprenori, însă potenţialul României este să producă zeci de mii de antreprenori, pe an! Misiunea pe care ne-am propus-o, să oferim educaţie antreprenorială tuturor tinerilor din România, nu poate reuşi fără un program scalabil şi replicabil, iar un parteneriat cum ar fi cel cu ADRVEST nu poate decât să ne ajute să replicăm impactul pe care îl avem în ecosistem şi în zona de vest”, a declarat Matei Dumitrescu, fondatorul Commons Accel si IdEA.

Deschiderea programului va avea loc în septembrie 2022 cu un minim de 20 de participanţi din judeţele Timişoara, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, care vor fi pregătiţi pe parcursul a trei luni în cadrul a câte trei module încărcate cu activităţi, worshopuri, prezentări şi sesiuni de lucru pe temele esenţiale ale antreprenoriatului.

”Am aflat de Commons Accel încă de anul trecut şi i-am urmărit şi apreciat în mod deosebit activitatea şi realizările. Apreciem şi deschiderea cu care fondatorul acestui program a răspuns invitaţiei noastre şi a venit luna trecută în Timişoara unde am început discuţiile referitoare la viitoarea noastră colaborare. Dorim să replicăm experienţa acestui program şi să ajutăm antreprenorii din regiunea de dezvoltare Vest să îşi construiască afacerile pe baze solide şi să înveţe cum să opereze un business modern şi eficient, precum şi cum să aibă acces la finanţare”, a spus Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest Timişoara.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO