ZF 24

Un nou jucător întră pe piaţa vehiculelor electrice şi lansează primul SUV electric al companiei

Sursă foto: https://mobilesite.evergrande.com/

Sursă foto: https://mobilesite.evergrande.com/

Autor: Andrei Şerbănescu

15.01.2022, 07:31 3386

Miercuri, gigantul imobiliar chinez Evergrande a lansat primul său vehicul electric de pe linia de asamblare, acţiune care marchează îndreptarea companiei spre industria auto, scrie Business Insider.

SUV-ul electric Hengchi 5 a fost finalizat cu 12 zile înainte de termen, un milestone important pentru Evergrande New Energy Vehicle Group, potrivit declaraţiilor companiei pe contul de Weibo.

Ambiţiile companiei Evergrande în materie de vehicule electrice apar în momentul în care dezvoltatorul imobiliar se luptă cu un cumul de datorii de 300 de miliarde de dolari, conform S&P Global şi Fitch Ratings. Guvernul chinez a intervenit, de asemenea, pentru a ajuta la restructurarea companiei.

În octombrie, CEO-ul Evergrande, Hui Ka Yan, a declarat că firma intenţionează să facă din vehiculele electrice activitatea de bază în termen de 10 ani, potrivit 21st Century Business Herald.

Evergrande a introdus mai multe modele EV, dar Hengchi 5 este singurul care a intrat până acum în producţia de masă. Vehiculul are o autonomie de aproximativ 700 de kilometri, sau 435 de mile, cu o singură încărcare şi are un preţ mai mic de 200.000 de yuani chinezi, sau 31.450 de dolari, conform South China Morning Post.

Evergrande are ambiţii îndrăzneţe pentru afacerea sa cu vehicule electrice. Compania a declarat în august 2020 că doreşte să devină „cel mai mare şi mai puternic grup de automobile electrice din lume” în termen de trei până la cinci ani. Mai târziu în acel an, Evergrande a făcut public planul de a livra 1 milion de maşini pe an până în 2025 şi 5 milioane până în 2035.

Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, a livrat aproximativ 936.000 de maşini în 2021.

China este cea mai mare piaţă de vehicule electrice din lume, dar Hengchi de la Evergrande intră într-o arena competitivă în care jucători internaţionali precum Tesla concurează cu o serie de mărci de top, cum ar fi BYD, Nio, Xpeng şi Li Auto.

„Dacă vehiculele Hengchi 5 se vând bine, va fi o rază de speranţă pentru Evergrande după luni de eforturi de a-şi menţine afacerile pe linia de plutire”, a declarat Eric Han, un senior manager la Suolei Business Advisory, pentru SCMP. „Migrarea către vehiculele electrice reprezină pas important făcut de Evergrande pentru a trece de criza de finanţare”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO