ZF 24

UniCredit Leasing a încheiat primul trimestru cu un profit net consolidat de 2,1 mil.euro, în creştere cu 37%

UniCredit Leasing a încheiat primul trimestru cu un...

Autor: Roxana Rosu

16.05.2016, 13:44 271

UniCredit Leasing a încheiat primul trimestru cu un profit net consolidat, calculat în conformitate cu standardele IFRS, de 2,1 milioane de euro, în creştere cu 37%  faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

În acelaşi timp, valoarea de achiziţie a bunurilor finanţate a fost de 105 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operaţional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 9,5 milioane de euro. Valoarea noilor finanţări acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 79,3 milioane de euro, a anunţat luni firma.

Rezultatele primului trimestru din 2016 reprezintă cel mai bun trimestru din ultimii 8 ani în privinţa valorii bunurilor finanţate. 

“Rezultatele UniCredit Leasing în primul trimestru din 2016 sunt peste aşteptari – această perioadă fiind cel mai bun trimestru de pana acum din punct de vedere al valorii bunurilor finanţate. Leasingul este un barometru bun al economiei: o disponibilitate crescută pentru investiţii este un indicator pentru o economie ce se îndreaptă către o zona sustenabilă”, a declarat Mircea Cotiga, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

Pe fondul noilor tranzacţii încheiate până la 31 martie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 11,5% faţă de 31 martie 2015, ajungând la finalul trimestrului la 778 milioane de  euro.  

O creştere importantă, de 47%, a înregistrat finanţarea segmentului autovehiculelor, precum şi segmentul autovehicule grele (camioane şi semiremorci) care a crescut cu 27%  faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte structura categoriilor de echipamente finanţate, echipamentele industriale deţin o pondere de 60% din totalul valorii echipamentelor, urmate de echipamentele agricole şi echipamentele medicale, fiecare cu o pondere de 16%.

Volumele de leasing operaţional au înregistrat o creştere de 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. UniCredit Leasing Fleet Management are în portofoliu administrarea unei flote de 2.734 de autoturisme. Pentru o mare parte dintre acestea, compania oferă şi servicii de management al flotei.

UniCredit Leasing oferă servicii de finanţare şi alte servicii conexe: leasing financiar, leasing operaţional, credit şi intermediere în asigurări, prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24