ZF 24

Up România, unul dintre emitenţii de tichete vizaţi de o invetigaţie a Consiliului Concurenţei: Colaborăm deschis cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei pe durata acestei investigaţii, oferindu-le acces la toate documentele solicitate

Up România, unul dintre emitenţii de tichete vizaţi de...

Autor: Roxana Rosu

07.07.2023, 13:58 270

Reprezentanţii Up România, unul dintre emitenţii de tichete vizaţi de o invetigaţie a Consiliului Concurenţei, au declarat vineri că firma colaborează deschis cu autorităţile, oferindu-le acces la toate documentele solicitate.

"Up România îşi derulează activitatea în România de peste 20 de ani, respectând în totalitate legislaţia locala şi europeană. Parte din Grupul Up, compania deserveşte un număr semnificativ de parteneri, fiind ghidată de cele mai stricte principii de etică şi transparenţă în afaceri. Colaborăm deschis cu toate autorităţile statului, inclusiv cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei, pe durata acestei investigaţii, oferindu-le acces la toate documentele şi informaţiile solicitate.Suntem în permanenţă preocupaţi să aducem valoare atât pe piaţa muncii cât şi în cadrul proiectelor sociale din România, oferindu-le clienţilor şi beneficiarilor noştri soluţii moderne, potrivite pentru nevoile lor", se arată in declaraţia reprezentanţilor companiei.

 

Consiliul Concurenţei a anunţat joi că a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor în domeniu de către companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania şi Up România, având indicii că firmele şi-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitaţii, precum şi la stabilirea nivelului comisioanelor.

”Există suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înţeles să fixeze preţurile de vânzare şi cumpărare şi alte condiţii de comercializare a tichetelor, dar şi să îşi împartă piaţa serviciilor de emitere şi comercializare a acestora. Autoritatea de concurenţă are indicii că firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania şi Up România şi-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitaţii la care au participat, precum şi la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate”, se arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.

În acest context, Consiliul a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de investigaţie, dar şi la sediul Asociaţiei Profesionale a Emitenţilor de Tichete şi al Asociaţiei Consiliul Emitenţilor Români de Tichete Electronice.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO