ZF 24

Vânzările de bere au accelerat cu 26% în luna februarie

Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

01.05.2013, 20:08 256

Vânzările de bere s-au majorat cu 26% în luna februarie a acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, până la 0,92 mil. hl (92 mil. litri sau 184 mil. doze), arată un calcul al ZF pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică. Rezultatele vin după ce şi în ianuarie vânzările au avut o evoluţie foarte bună, cu un plus de 24%.

O explicaţie este vremea mai puţin friguroasă din această perioadă, precum şi o bază de comparaţie redusă (în perioada similară din 2012 consumul a fost foarte scăzut). Totodată, în februarie anul acesta statul a majorat acciza astfel că producătorii s-au grăbit să-şi trimită produsele în piaţă cât mai devreme posibil. Tot în februarie producătorii au început să distribuie noi produse (de cele mai multe ori beri cu arome) la care au avut campanii de promovare.

Rezultatele bune ale industriei de bere din această periodă se văd în primul rând în cifrele anunţate de Ursus Breweries. În perioada aprilie 2012 – martie 2013 (care corespunde anului fiscal al companiei) vânzările producătorului au crescut cu 24%.

„Dacă anul acesta vom avea parte de la fel de multe zile care favorizează consumul de bere, există toate premisele (pentru o creştere a pieţei – n.red.)“, a spus Constantin Bratu, directorul executiv al Asociaţiei Berarii României.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO