ZF 24

Vânzările nemţilor de la Metro, afectate în România şi în regiune de cursul de schimb

Vânzările nemţilor de la Metro, afectate în România...

Autor: Vlad Popescu

08.05.2014, 12:38 296

În monede locale, vânzările Metro Cash & Carry în Europa de Est au crescut cu 4,6% în perioada analizată, notează grupul într-un raport publicat joi.

"Piaţa din Rusia s-a menţinut. Turcia şi Polonia au înregistrat de asemenea evoluţii pozitive, alături de Rusia. În contrast, evoluţia în Ucraina şi România a fost negativă, în cazul Ucrainei ca urmare a turbulenţelor politice", se arată în raportul Metro.

Vânzările Metro Cash & Carry, care are operaţiuni în Europa de Vest, Europa de Est, Asia şi Africa, au coborât cu 2% în primul semestru fiscal faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior, la 15,36 miliarde euro.

Profitul diviziei înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) a coborât totodată cu 30,6%, la 451 milioane euro.

Metro este unul dintre cei mai mari retaileri europeni, cu 2.200 de magazine în 31 de ţări şi 250.000 de angajaţi. Grupul are patru divizii, respectiv Metro Cash & Carry, Media Markt/Saturn (electronice şi electrocasnice), Real (hipermarketuri) şi Galeria Kaufhof (magazine universale).

Veniturile grupului german la nivel mondial au coborât în primul semestru fiscal cu 5,2%, la 33 miliarde euro. Variaţiile de pe pieţele valutare au avut un impact semnificativ, vânzările grupului calculate în monede locale înregistrând o scădere de 2,9%.

Profitul net al Metro a scăzut cu 25,5% în perioada analizată, la 348 milioane euro.

Metro deţine în România 32 de magazine Cash & Carry şi 4 magazine Real.

Compania a vândut anul trecut 20 de magazine Real din România către retailerul francez Auchan, într-o tranzacţie de 1,1 miliarde euro care a inclus şi unităţile din Ucraina, Polonia şi Rusia.

Metro controlează de asemenea reţeaua de magazine de proximitate "La Doi Paşi", deschise în franciză, care a ajuns la peste 700 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO