ZF 24

Vremurile bune au trecut. Masinile se scumpesc in acest an

14.02.2010, 12:18 62

"Anul trecut era cu 2.000 de euro mai ieftina. Trebuia cumparatatunci, nu acum". Replica auzita recent intr-un showroom Renaultviza un model Laguna, care costa in prezent 24.000 de euro, cu2.000 de euro mai mult ca anul trecut, cand era subiectul uneipromotii.

Mai mult, potentialii clienti sunt acum dornici de targuiala,spre deosebire de anii 2007 sau 2008 cand acceptau aproape oricepret pentru o masina, atata vreme cat le era livrata imediat."Saptamana trecuta a venit in showroom un client care ne-a cerutdin start un discount de 20%. Pana la urma am inchis tranzatia cuun discount de 7% si a preferat sa cumpere de la noi, decat sa seduca in Germania (asa cum au facut foarte multi romani anul trecut,atrasi de preturile mai reduse - n. red.)", a spus Andrei Duica,director vanzari la Porsche Bucuresti Nord, cel mai mare dealerVolkswagen si Audi din Europa Centrala si de Est.

Cu toate acestea, toti reprezentantii importatorilor auto si adealerilor de profil spun ca masinile se vor scumpi in 2010. Vezimotivele acestor scumpiri pewww.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO