ZF 24

Zeci de tir-uri care se îndreptau spre Capitală sau spre sud,oprite în parcări din judeţul Hunedoara

 Zeci de tir-uri care se îndreptau spre Capitală sau spre sud,oprite în parcări din judeţul Hunedoara

Autor: Nicoleta Medrea, Mediafax

13.02.2012, 12:34 304

Zeci de tir-uri care au intrat în ţară prin vămile din Arad şi se îndreptau spre Capitală sau spre judeţe din sud au fost oprite de poliţişti, luni dimineaţă, în parcări din judeţul Hunedoara, în condiţiile în care ar fi trebuit să treacă prin zone unde drumurile sunt închise din cauza zăpezii.

Lista drumurilor închise luni

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a instituit restricţie totală pentru autovehiculele cu masă totală mai mare de 7,5 tone pe trei tronsoane de drumuri naţionale de pe teritoriul judeţului Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Restricţiile sunt pentru DN 68, în zona Haţeg, la limita cu judeţul Caraş-Severin, pe DN66 la Simiria, la limita cu judeţul Gorj, şi pe DN7 la Deva spre limita cu judeţul Alba, unde nu au acces autovehiculele cu masă totală mai mare de 7,5 tone, iar excepţie fac autovehiculele care nu au ca destinaţie judeţele afectate de codul portocaliu.

Potrivit sursei citate, câteva zeci de tir-uri care au intrat în ţară prin vămile din Arad şi care aveau drept destinaţie Capitala sau judeţele din sudul ţării unde este instituită avertizare de cod portocaliu au fost oprite în parcările de la ieşirea din Deva, Simeria şi Orăştie.

"Şoferii de tir au fost direcţionaţi către parcări de hipermarketuri, la marginea oraşelor astfel încât să îşi poată cumpăra hrană sau să poată beneficia de asistenţă medicală dacă este cazul", a adăugat Niţu.

Unsprezece drumuri naţionale şi A2 Bucureşti - Feteşti sunt închise, luni dimineaţă, din cauza ninsorilor abundente.

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu de ninsori abundente până marţi la ora 14.00 şi au extins-o pentru jumătatea sudică a ţării, potrivit informării postate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Astfel, de luni, ora 12.00 până marţi, ora 2.00, Codul portocaliu de ninsori abundente va fi valabil pentru toate judeţele din jumătatea sudică a ţării şi pentru Dobrogea.

Vor fi afectate municipiul Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea. Aici va ninge abundent, iar vântul va sufla cu rafale de până la 55 kilometri pe oră, stratul nou de zăpadă depăşind 30 - 50 de centimetri.

În intervalul menţionat judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Timiş vor fi sub avertizare Cod galben de ninsori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO