ZF 24

ZFeLEARNING: Cum se aplică, legal, metodele preţurilor de transfer în România?

ZFeLEARNING: Cum se aplică, legal, metodele preţurilor...

Autor: Corina Mirea

23.02.2014, 20:00 131

Companiile-mamă care au în plan furnizarea unor bunuri şi servicii filialelor şi care vor să nu intre în vizorul autorităţilor fiscale pentru practicarea unor preţuri de tranzacţie “favorabile”, îşi pot înscrie acum angajaţii la un curs online pentru a-şi pune la punct cunoştinţele despre cei mai importanţi paşi care trebuie respectaţi atunci când se întocmeşte dosarul de transfer sau atunci când se stabileşte un acord de preţ în avans. Interesate de acest domeniu sunt toate  companiile care fac parte dintr-un grup şi care desfăşoară tranzacţii cu alte societăţi membre ale acesuia. Companiile implicate într-un astfel de proces sunt obligate prin lege să întocmească dosare ale preţurilor de transfer.

Prin intermediul cursului “Preţuri de transfer - documentaţie şi acorduri de preţ în avans”, care durează aproximativ o oră, angajaţii din departamentul de achiziţii vor învăţa ce înseamnă valoarea de piaţă, care sunt şi cum se aplică preţurile de transfer prevăzute de Codul Fiscal, cum trebuie documentate acestea sau ce reprezintă acordul de preţ în avans. În cadrul cursului prezent pe platforma  de cursuri video on­line în limba română ZFeLEARNING, lansată de ZF la jumătatea anului trecut, “studenţii” vor parcurge patru capitole teoretice pentru ca, la final, să îşi aprofundeze cunoştinţele cu ajutorul unor studii de caz.

Cursul de e-learning oferit de ZF are un cost de 38 de euro cu TVA şi poate fi parcurs în termen de 45 de zile de la achiziţionare. Pentru a-l promova cursanţii trebuie să treacă printr-un scurt test de tip grilă după fiecare capitol şi să răspundă corect la întrebările din testul final al cursului în proporţie de minimum 70%. Până în prezent, platforma ZFeLEARNING a adunat în portofoliu 14 cursuri din domeniul financiar-contabil, juridic, medical, farmaceutic, marketing şi comunicare şi din domeniul fondurilor europene.Platforma ZFeLEARNING este dezvoltată de ZF în parteneriat cu BDO Business School (programul de training al companiei de audit şi consultanţă de business BDO), Expand Health România (firmă de consultanţă în management şi marketing), NNDKP (Nestor - firmă de avocatură) şi The Academy at PwC (centrul de training al firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO