ZF Esențial în business

VIDEO KPMG ESENŢIAL ÎN BUSINESS. Mădălina Racoviţan, KPMG: „Degeaba avem fructe la birou, dacă nu primim feedback”

Autor: Ioana Matei

07.02.2020, 16:00 410

Beneficiile extrasalariale acordate angajaţilor, în special din domenii extrem de competitive la capitolul recrutare, cum ar fi IT-ul, sunt din ce în ce mai diverse şi variază de la birouri cu săli de joc, fructe, cafea şi apă gratuite, până chiar şi la asigurarea unui prânz la cele mai luxoase restaurante din Bucureşti.

Ce contează însă cel mai mult pentru angajaţi?

„Toate aceste avantaje sau beneficii fac parte din pachetul de remunerare, dar reprezintă doar o componentă a experienţei de angajat. Degeaba avem fructe la birou şi mergem la restaurant, dacă nu primim feedback şi nu înţelegem cum putem să ne dezvoltăm în cadrul organizaţiei”, a spus Mădălina Racoviţan, people services leader în cadrul firmei de audit şi consultanţă KPMG România, în cadrul celei mai recente ediţii a emisiunii ZF Esenţial în Business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG.

Potrivit specialistului KPMG, fericirea angajatului depinde de un cumul de factori: pachetul salarial, beneficiile, dar şi experienţa pe care acesta o are cu şeful direct şi cu echipa.

„Este vorba despre cultura organizaţională, de comunicare; dacă nu ştiu unde se îndreaptă compania mea, care sunt obiectivele organizaţiei, cum contribuie aceasta la binele societăţii, dincolo de a obţine profit la finalul anului”, crede Mădălina Racoviţan.

Potrivit ei, din ce în ce mai mult, pe angajaţi îi înteresează tot mai mult integritatea, care este de fapt şi unul dintre pilonii strategiei de customer si employee experience.

„Integritatea constă inclusiv în valorile organizaţiilor, pe care le pun poate pe un perete, dar dacă organizaţia nu trăieşte în fiecare zi cu acele valori, aceasta nu este percepută ca având un nivel ridicat de integritate. Angajaţii vor să vadă acele valori trăite în fiecare zi în aceeaşi măsură; degeaba ofer fructe, prânzuri şi săli de joc la birou dacă în realitate, valorile companiei nu sunt trăite de liderii din organizaţie.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO