ZF Live

Mihaela Tănase, CNAS: Cardul este necesar în sistem pentru a eficientiza şi a transparentiza modul în care sunt cheltuiţi banii din Sănătate

30.01.2015, 14:54 377

Cardul este necesar în sistem pentru a eficientiza şi a transparentiza modul în care sunt cheltuiţi banii din Sănătate. Practic cu acest card de sănătate, asiguratul care merge la un furnizor de servicii medicale îi va arăta instant dacă este sau nu asigurat, şi al doilea şi va certifica prin card primirea serviciului medical. Astfel nu se mai decontează din sistem decât serviciile reale, de care ştim că pacienţii au beneficiat şi nu se vor mai putea raporta şi deconta servicii fictive, a declarat la ZF Live Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În România sunt aproximativ de 8,3 milioane de plătitori de contribuţie şi 3,3 milioane de asiguraţi cu palta contribuţiei din alte surse. O persoană care primeşte ajutor social este asigurată, pentru că din acei bani se plăteşte şi asigurarea. La fel şi şomerii. Peste 3 milioane de români sunt în prezent neasiguraţi.

”Ca să fii asigurat trebuie să plăteşti contribuţia la fondurile naţionale de sănătate, fie că eşti angajat şi atunci plăteşte şi angajatorul şi angajatul, fie că nu obţii venituri din nicio sursă şi atunci poţi plăti la Fisc contribuţia pentru valoarea salariului minim pe economie, undeva la 45 de lei”, a spus Mihaela Tănase. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO