ZF Live

VIDEO ZF Live. „Din 5 maşini vândute anul trecut, una e fiscalizată, restul nu”. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de marţi, 21 ianuarie, cu Nicolae Sorescu, directorul diviziei auto Rădăcini

Autor: Octavian Calei

21.01.2014, 13:59 1968

Din 5 autovehicule vândute anul trecut numai una a fost fiscalizată fiind comercializată prin dealeri, estimează Nicolae Sorescu, directorul diviziei auto a grupului Rădăcini, dealer Opel, Chevrolet, Mazda, Citroen, Suzuki şi Volkswagen.

„Există o concurenţă acerbă a maşinilor second-hand intrate în modul cel mai sălbatic pe piaţă care nu fac altceva decât să alimenteze evaziunea”, a spus reprezentantul grupului auto Rădăcini.

Sorescu, invitatul emisiunii ZF Live de marţi, 21 ianuarie, spune că anul trecut a vândut 1.800 de maşini în contextul unei concurenţe acerbe din partea importului masiv de maşini second-hand.

„75% din clienţi sunt firme, persoana fizică este o specie pe cale de dispariţie, sunt din ce în ce mai rari în showroomurile noastre. Cam 20% din dealeri o să închidă afacerile. România a fost o piaţă atipică, a avut o creştere cu două cifre, nimeni nu s-a gândit ce va face cu invazia maşinilor second hand aduse de oricine şi mulţi au făcut investiţii în anii de boom când băncile stăteau la coadă să-ţi dea bani iar acum te sugrumă”, a declarat Sorescu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO