ZF Live

VIDEO ZF Live. Mihai Ivaşcu, fondator Moneymailme: Un antreprenor român a creat o aplicaţie pentru transfer de bani în cadrul unei reţele de socializare care funcţionează ca un amestec între WhatsApp şi Western Union

Autor: Alex Ciutacu

26.07.2017, 00:05 858
MoneymailME, o aplicaţie dezvoltată în România de către o companie cu sediul central în Marea Britanie, reprezintă un amestec între aplicaţiile de socializare şi cele de transfer de bani, compania fiind evaluată la 30 de milioane de euro la ultima rundă de finanţare, a declarat fondatorul serviciului, Mihai Ivaşcu, în cadrul emisiunii de business, ZF Live.

„Portofelele electronice se vor numi e-wallet-uri. Sistemul nostru va avea aceeaşi infrastructură ca şi o bancă. Din banii fizici din cont sau de pe card poţi încărca sume de bani pe e-wallet, iar transferul către altă persoană este gratuit”, menţionează Ivaşcu.

Invitatul susţine că proiectul se bazează pe piaţa de emigranţi care transferă regulat sume mici de bani către apropiaţi. De asemenea, acesta spune că sistemul este rapid, sigur şi uşor de utilizat. „Sistemul bancar este o autostradă. Noi am creat o bandă de viteză în sistemul bancar. În mo­mentul de faţă, modalitatea de a-i transforma în cash este o simplă comandă în aplicaţie care instruieşte sistemul să facă plata în contul indicat. Am lansat un parteneriat cu MasterCard şi vom putea emite carduri virtuale şi fizice începând din luna august“.

Mihai Ivaşcu semnalează faptul că aplicaţia este pusă în funcţie de un an în Marea Britanie şi a înregistrat zeci de mii de transferuri până în acest moment.

„Tranzacţia medie este de 75 de euro. În anu­mite zile înregistrăm mii de euro pe zi, iar în altele, zeci de mii. În decembrie am în­ceput campania de marketing şi am ajuns de la 6.000 de utilizatori la peste 70.000. Am depăşit 500.000 de instalări în peste 30 de ţări, dar avem doar 70.000 de utilizatori activi. Sperăm să ajungem, în următoarele şase luni, la 200.000 de utilizatori activi din care 10.000 să fie în România”, susţine invitatul.

Mihai Ivaşcu a declarat în cadrul ZF Live că acest proiect are investitori privaţi şi că au fost investiţi, până în prezent, 2,5 mil. euro. De asemenea, Ivaşcu a spus că se îndreaptă spre investitorii instituţionali.

„Până acum investiţiile au fost 80% din partea investitorilor şi 20% banii mei. Eu deţin 60% din companie. În ultima rundă de finanţare compania a fost evaluată la 30 de milioane de euro. Suntem în discuţii avansate acum pentru o finanţare de 10 milioane de euro, o sumă care ne va permite să creştem şi să mergem spre o ligă superioară. Estimăm ca în runda care se desfăşoară acum să fim evaluaţi undeva la 50 de milioane de euro. Vom da 18% din toate acţiunile, iar ale mele vor ajunge la 50%.”

Planul final este să reuşim să ne integrăm cu anumite companii precum cele din domeniul telefoniei mobile, să devenim partenerii lor pe fin tech. Sunt în discuţii avansate cu unul din operatorii din top 3 mondial şi ajungem în fază de prototip anul acesta. Compania respectivă are peste 300 de milioane de clienţi, a declarat Mihai Ivaşcu în cadrul ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO