ZF Live

VIDEO ZF Live Special. Indagra: agricultorii bagă milioane de euro în utilaje şi silozuri. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de miercuri, 30 octombrie

Autor: Gabriel Razi

30.10.2013, 18:04 276

Agricultura românească, o piaţă care produce anual 16-18 mld. euro, are în continuare spaţiu de creştere prin introducerea în circuit a terenurilor ce rămân şi acum nelucrate, dar şi prin majorarea productivităţii cu ajutorul investiţiilor în tehnologie - acestea au fost concluziile ediţiei speciale a ZF Live, organizată ieri la Romexpo, la târgul Indagra.

„Eu nu văd diferenţe între un fermier şi  un antreprenor care conduce un business în Bucureşti. Fermierii au mai multă putere financiară, situaţia s-a schimbat enorm“, a spus Mirco Maschio, administratorul producătorului de utilaje Maschio Gaspardo, cu afaceri locale de 25 mil. euro şi o fabrică la Arad. Un alt motor de creştere din agricultură este majorarea încasărilor cu ajutorul investiţiilor în capacităţi de stocare astfel încât marfa să nu mai fie vândută la marginea câmpului imediat după recoltare. În ultimii şapte ani fermierii au investit în silozuri şi magazii între 110 şi 220 mil. euro.

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO