ZF Live

ZF Live. Costin Lianu, doctor în economie, specialist în politica de export: Consiliul de export nu mai are radar, este în derivă pentru că tratează instrumente de promovare care ar trebui să fie viabile, precum târgurile şi expoziţiile, nu ca investiţii, ci ca sinecuri

Autor: Robert Manea

05.02.2021, 17:40 270

Exportatorii români trebuie să fie prezenţi la târgurile internaţionale, iar partici­parea lor la aceste eveni­mente trebuie să fie eficientă, cu proceduri transparente şi să vină şi cu o monitorizare a rezultatelor, spune Costin Lianu, doctor în economie şi specialist în politica de export.

„În viitor fi forme hibride ale târgurilor, însă este de neconceput ca România să nu participe la întâlnirea dintre cerere şi ofertă într-un cadru specializat, la târgurile mari din lume, nu are cum să nu participe. Este şi un efect de brand de ţară. România trebuie să meargă la târguri într-o manieră eficientă, transparentă şi să spună cu ce rezultate“, a spus Costin Lianu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Lianu spune că se pot face rapoarte despre activitatea de export a firmelor care primesc bani pentru participarea la târguri internaţionale şi în anii trecuţi existau astfel de statistici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO