ZF Live

ZF Live. Dan Popovici, OTP Asset Management: Sunt şanse să vedem Aeroportul Otopeni listat la bursă într-un an

Autor: Bianca Dorobanţu

20.12.2016, 00:04 305
Aeroportul Otopeni ar putea fi listat la Bursa de Valori Bucureşti peste un an, pe fondul creşterii eco­no­mice înregistrate de România, ceea ce de­termină populaţia să călătorească mai mult, consideră Dan Popovici, di­rector general al OTP Asset Mana­ge­ment.

„Atâta timp cât există creştere economică în România, oamenii vor începe să câştige mai mult şi vor pleca mai mult în excursii în străinătate. Acest lucru înseamnă o creştere a numă­rului de oameni care tranzitează aero­portul din Bucureşti. Sunt şanse să-l vedem la bursă poate într-un an“, a spus Popovici la ZF Live.

Economia României ar putea înregistra în 2016 o creştere de 4-5%, cel mai mare avans din rândul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit prognozelor Băncii Mondiale şi ale Fondului Monetar Internaţional.

Pe de altă parte, bursa româ­nească nu a fost cuplată la creşterea eco­no­mică, care la nouă luni afişează 4,6%. În prezent, indicele BET este în creş­tere cu 0,8% faţă de începutul anului, evoluţie determinată în prin­cipal de acţiunile OMV Petrom, care are 16,7% din indice. Acţiunile SNP au crescut doar într-o săptămână cu 11%, la 0,26 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO