ZF Live

ZF Live. Ionuţ Simion, preşedinte, AmCham România: România îşi poate dubla PIB-ul în următorul deceniu, dar are nevoie de forţa de muncă care să asigure această creştere, de investiţii în infrastructură şi de predictibilitate în legislaţia fiscal-bugetară

Autor: Ramona Cornea

10.03.2023, 17:15 2324

„Dacă guvernul se va ţine de realizarea acelor proiecte de investiţii în infrastructură, dacă vom investi în capacităţile energetice ale României, dacă vom investi în dezvoltarea forţei de muncă, vom vedea efectele benefice în economie.”

România are capacitatea să-şi dubleze PIB-ul în următorul deceniu, dar are nevoie de forţa de muncă care să asigure această creştere, de investiţii în infrastructură şi de predictibilitate în legislaţia fiscal-bugetară, spune Ionuţ Simion, preşedintele AmCham (Camera de Comerţ Americană în România) şi Country Managing Partner al PwC Romania.

„Sigur că ne putem dubla PIB-ul în următorul deceniu, dar trebuie să spunem că este nevoie de forţa de muncă care să asigure această creştere economică. (...) Dacă guvernul se va ţine de realizarea acelor proiecte de investiţii în infrastructură, dacă vom investi în capacităţile energetice ale României, dacă vom investi în dezvoltarea forţei de muncă vom vedea efectele benefice în economie, pentru că la ora actuală există un interes comun stat şi mediu privat, care să asigure o suplimentare a educaţiei”, a declarat Ionuţ Simion în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO