ZF Live

ZF LIVE. Şerban Roman, vicepreşedintele Enterprise Investors: „Deschidem două magazine Profi pe săptămână şi vrem să ajungem la 500 de unităţi în acest an“

Autor: Alexandra Marcu

22.08.2016, 00:06 1107
Reţeaua de magazine Profi are 430 de magazine în România după ce a deschis de la începutul anului 63 de unităţi. Până la finalul anului compania vrea să depăşească pragul de 500 de supermarketuri, prag pe care încă nu l-a atins nicio altă reţea din comerţul modern alimentar.
 
„Suntem încă în faza de dezvoltare la Profi, în ultimii ani ne-am concentrat să îmbunătăţim conceptul de magazin, să întărim echipa şi toate structurile de top management şi am lucrat la formatul de magazin. Compania se poate adapta la zone mici sau mari, la sate sau oraşe, Profi are mult potenţial de creşter“, a spus Şerban Roman, vicepreşedintele fondului de investiţii Enterprise Investor, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
 
Fondul de investiţii Enterprise Investors deţine pe piaţa din România pe lângă reţeaua Profi şi producătorul de materiale de construcţii Macon, şi grupul Noriel cu activităţi în retailul, producţia şi distribuţia de jucării. După cifra de afaceri însă, Profi este cel mai mare business, pentru acest an compania având bugetat un nivel al businessului de peste 3,5 mld. lei, plus 40% comparativ cu anul precedent.
 
În ceea ce priveşte lanţul de magazine Profi, vicepreşedintele Enterprise Investors spune că se aşteaptă ca în următorii ani să ajungă la peste o mie de magazine în România. „Când am cumpărat compania, aceasta avea 67 de magazine în piaţă, iar anul trecut ajun­sesem la 367 de magazine Profi. Până la sfâr­şitul lui 2016 vrem să sărbătorim deschiderea magazinului cu numărul 500. Deschidem circa două magazine pe săptămână.“
ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro