ZF Live

ZF Live. Sergiu Oprescu, preşedintele ARB: Nu suntem într-o stagnare a creditelor, ci într-o creştere sănătoasă. Băncile îşi iau în calcul toate riscurile de creditare, piaţa imobiliară nu s-a inflamat, iar în 2021 trebuie să ne axăm mai mult pe firmele medii şi mari

Autor: Alexandra Matei

12.04.2021, 19:45 175

♦ Anul trecut, aproximativ 57% din totalul creditelor noi au fost acordate companiilor, iar diferenţa de 43% a fost acordată persoanelor fizice ♦ Creditul ipotecar a avut o dinamică pozitivă în 2020, ceea ce înseamnă că este segmentul care a stabilizat creditarea pe segmentul persoanelor fizice.

Sistemul bancar este şi în 2021 în acelaşi trend cu creşterea cre­di­tării din 2020, adică de peste 5%, potrivit primelor date, şi nu este vorba nicidecum despre o stag­nare a creditelor, ci de o creştere sănă­toasă a nivelului de creditare, consideră Sergiu Oprescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB ).

În 2021, băncile sunt dispuse aşadar să dea atât credite ipotecare, cât şi credite pentru companiile medii şi mari, segment pe care acesta consideră că trebuie să se axeze sistemul în acest an având în vedere că segmentul IMM este adresat prin două programe de aproximativ 30 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO