ZF Live

ZF Live. Sorin Faur, fondator, Academia de HR: Pentru a-şi ţine angajaţii motivaţi, ideea de bază pentru un lider este comunicarea. Dacă îţi pleacă un om din companie, ai şase luni moarte până la a integra un angajat nou pe aceeaşi poziţie

Autor: Ramona Cornea

21.04.2023, 16:30 1098

„Timpul necesar pentru a acoperi poziţia este foarte lung, după care urmează formarea, educarea, productivitatea, şase luni de zile sunt moarte. De-abia aici  încolo încep să-mi recuperez banii cu acel om. Nu mai vorbesc de costurile recrutării propriu-zise, care sunt mari.”

Un lider care vrea să-şi ţină angajaţii motivaţi şi să-i păstreze în companie trebuie să comunice cu oamenii săi şi să le înţeleagă nevoile. Dacă un angajat pleacă de la un loc de muncă, companiei îi poate lua şi şase luni să găsească şi să integreze un om nou pe aceeaşi poziţie, spune Sorin Faur, fondator al companiei de recrutare şi consultanţă în resurse umane Academia de HR.

„Timpul necesar pentru a acoperi poziţia este foarte lung, după care urmează formarea, educarea, productivitatea, şase luni de zile sunt moarte. De-abia aici  încolo încep să-mi recuperez banii cu acel om. Nu mai vorbesc de costurile recrutării propriu-zise, care sunt mari. Dincolo de chestia asta, evident avem demotivare în echipă. Dacă pleacă unul, pleacă doi, de obicei se trag unul pe altul şi astfel există riscul unei hemoragii de personal”, a spus el în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Motivarea şi retenţia angajaţilor sunt foarte importante într-o companie, spune el. Unul dintre motivele pentru care acestea sunt foarte importante este acela că recrutarea are un cost foarte mare, unul pe care îl vezi şi-l vezi şi în eficienţa companiei, în productivitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO