ZF Live

ZF Live. Tănase Stamule, decan, FABIZ, ASE: Studenţii facultăţii noastre sunt curtaţi de companii încă din primul an de facultate, iar din anul al doilea deja mai bine de jumătate au un job part-time. Salariul pentru un student poate începe de la 700-800 de euro, pe entry level

Facultatea unde doar unu din zece studenţi alege să plece în străinătate după absolvire.

Autor: Răzvan Botea

10.10.2022, 19:00 494

Tănase Stamule, decanul FABIZ, facultatea de business cu predare în limbi străine, Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti, a spus, la ZF Live, că facultatea a început anul acesta primul program de master din România dedicat antreprenoriatului. Admiterea pentru acest program s-a făcut prin prezentarea pe scurt a unui business plan.

„Avem un master de antreprenoriat. Viitorii studenţi au aplicat cu un model de afaceri, ce vor să facă. Fiind primul an, încă este un proces de perfecţionare, dar în 2-3 ani va ajunge foarte competitiv şi va atrage tineri din toate industriile cu iniţiative antreprenoriale”, a spus Stamule la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business Services.

El a mai spus că din ce în ce mai mulţi studenţi aleg să fie antreprenori, un trend care a prins avânt în ultimii ani. De asemenea, doar unu din zece studenţi alege să plece în străinătate după absolvire, pentru că salariile din România au devenit extrem de competitive pentru specializările FABIZ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO