ZF News

A.T. Kearney va realiza integrarea Volksbank în Banca Transilvania

A.T. Kearney va realiza integrarea Volksbank în Banca...

Autor: Roxana Pricop

26.02.2015, 11:38 1143

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) a ales firma de consultanţă A.T. Kearney pentru a structura procesul de integrare Volksbank România în cadrul BT. În prezent este în derulare etapa de obţinere a autorizaţiilor din partea BNR şi a Consiliului Concurenţei.

“A.T. Kearney a delegat deja o echipă care va sprijini BT în planificarea integrării pe toate ariile cheie. Vedem în acest proiect o oportunitate de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului bancar românesc şi de a transforma achiziţia într-un best practice”, a spus Ştefan Marcu, director la A.T. Kearney.

Banca Transilvania a semnat, în decembrie 2014, un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Volksbank România. La finalul lunii ianuarie , BT a primit derogarea Consiliului Concurenţei, ca urmare a demersului său de a se putea implica în gestionarea creditelor în franci elveţieni de la Volksbank România. Datorită derogării, Banca Transilvania va putea prezenta clienţilor

Volksbank România care au credite în franci elveţieni o ofertă, la închiderea tranzacţiei, în aproximativ două luni. Tot atunci va începe integrarea Volksbank România în structura Băncii Transilvania.

Acţiunile TLV au deschis şedinţa de tranzacţionare de azi în scădere cu 1% până la o cotaţie de 1,81 lei/titlu. Capitalizarea băncii este de 5,7 miliarde de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO