ZF News

Agricost, companie preluată de arabii de la Al Dahra, investeşte 18 mil. euro într-o nouă fabrică

Agricost, companie preluată de arabii de la Al Dahra,...

Autor: Florentina Niţu

30.05.2019, 12:03 1292

Agricost, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, aflată în Insula Mare a Brăilei, investeşte anul acesta, în august, 18 mil. euro într-o nouă secţie de uscare şi îmbalotat a lucrenei, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Ne dorim să ajungem la 12.500 de hectare de lucernă, pentru că avem cerere, iar profitabilitatea este de 500 de euro pe hectar. În prezent avem 2.500 de hectare cultivate (lucernă şi alte cereale – n.red)”, a spus Lucian Buzdugan, directorul general al companiei Agricost.

Producţia medie de lucernă a companiei este de 17 tone pe an. Majoritatea este vândută în ţările arabe şi doar două tone sunt comercializate în România, către două ferme de vaci, una din Iaşi şi una din Ialomiţa. Buzdugan a adăugat că ar fi interesaţi să vândă toată producţia în România.

„Anul acesta, în august, investim 18 milioane de euro într-o nouă fabrică, o secţie de uscare şi îmbalotat a lucernei şi mai semănăm 2.500 de hectare de lucernă”, a spus Lucian Buzdugan, directorul general al companiei Agricost.

El a adăugat că planurile companiei sunt să ajungă la cinci fabrici. În prezent, compania deţine o fabrică, cea de-a doua va fi construită începând din acest an, iar în viitor îşi propun să construiască în fiecare an câte una, ajungând astfel la numărul propus şi suprafaţa de 12.500 de hectare.

Agricost a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 375 de milioane de lei (80,7 mil. euro), în creştere cu aproape 5% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO