ZF News

Americanii de la Yardi angajează 150 de oameni la Cluj-Napoca

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2015, 00:03 8929
Furnizorul de soluţii software pentru piaţa imobiliară Yardi, par­te a concernului american cu acelaşi nume, va recruta în acest an aproxi­mativ 150 de oameni pentru birourile deţinute în Cluj-Napoca. În prezent, în cele două sedii Yardi din Cluj lucrează peste 500 de specialişti în domenii precum dezvoltare software, analiză de date, marketing, servicii clienţi, jurnalism, analiza sistemelor geografice şi consultanţă. În ultimii doi ani, compania a angajat peste 200 de oameni la Cluj-Napoca.

„Planurile noastre de dezvoltare sunt ambiţioase şi în acest an, fiindcă intenţionăm să creştem cu aproximativ 30% numărul de angajaţi. Recrutăm pe diverse profiluri şi niveluri de experienţă, de la manageri de departament la dezvoltatori software, specialişti cloud, analişti de date, specialişti în marketing şi agenţi servicii clienţi“, a declarat pentru ZF Transilvania Bianca Geomolean, directorul departamentului resurse umane al Yardi.

Activitatea biroului din Cluj este orientată către dezvoltarea şi marketarea produselor din portofoliul Yardi dedicate pieţei imobiliare. Compania furnizează soluţii software şi servicii pentru căutarea, investiţia şi managementul proprietăţilor. Cele peste 10 departamente operează pe produse ce deservesc diferite segmente ale sectorului imobiliar: soluţii ERP pentru managementul proprietăţilor comerciale şi rezidenţiale, unelte de marketing pentru agenţi imobiliari sau servicii pentru căutarea datelor despre proprietăţile din SUA.

Printre clienţii Yardi se numără jucători importanţi de pe piaţa internaţională a consultanţei imobiliare, precum Cushman&Wakefield sau CBRE.

În toamna anului trecut, americanii au închiriat un spaţiu de 3.000 mp în clădirea The Office din Cluj, deţinută de fondul sud-african de investiţii NEPI şi omul de afaceri Ovidiu Şandor. Compania spune că, deocamdată, nu există planuri pentru deschiderea unor birouri în alte zone ale ţării.

Americanii de la Yardi Systems, Inc. sunt prezenţi în România prin subsidiarele Property Shark, achiziţionată în anul 2010, respectiv Yardi Call Center. Cifra de afaceri a celor două companii a fost de peste 50 mil. lei (aproximativ 11 mil. euro) în 2014. Property Shark, principala subsidiară locală a grupului Yardi, a avut în 2013 afaceri de peste 32 mil. lei (7,2 mil. euro) şi un profit net de aproape 3,9 mil. lei (875.000 de euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. La finalul anului 2013, la Cluj a fost înfiinţată compania Yardi Call Center, cu activităţi ale centrelor de intermediere telefonică.

Yardi Systems, Inc. este o companie multinaţională americană, furnizor global de soluţii software dedicate pieţei imobiliare, care numără aproximativ 4.000 de angajaţi în birourile din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, Asia şi Australia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO